Naslovnica Novosti Potpisan Program suradnje u području kulture između Republike Hrvatske i Ruske Federacije
Greška
  • Greška u učitavanju tekuće vijesti.

Potpisan Program suradnje u području kulture između Republike Hrvatske i Ruske Federacije

 

U okviru službenog posjeta Republici Hrvatskoj ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek potpisali su, šesti po redu, provedbeni Program suradnje u području kulture između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Ruske Federacije za godine 2020. – 2022.
Programom se potiče razmjena i suradnja između umjetnika, kulturnih i umjetničkih institucija i udruženja te izravna suradnja između kulturnih institucija od uzajamnoga interesa. Uzajamna suradnja obuhvaća velik raspon djelatnosti: muzejsku, galerijsku, izvedbene umjetnosti, književnosti i izdavačke djelatnosti, kao i postojeću visoku razinu suradnje u okviru audiovizualnih djelatnosti.

U domeni kulturne baštine posebno je naglašena suradnja između Centra za podvodna istraživanja Ruskog geografskog društva, Centra za istraživanje mora Moskovskog državnog sveučilišta M. V. Lomonosov i Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru, UNESCO-ovog  centra II. Kategorije.

Potpisivanjem ovoga Programa unaprijedit će se već postojeća razvijena suradnja organizacija, umjetnika i stručnjaka. Osim dobre i sadržajne bilateralne suradnje dviju zemalja, koja se odvija izravnim kontaktima kulturnih institucija i umjetnika koji djeluju u Hrvatskoj i Rusiji, nastavit će se i suradnja u okviru međunarodnih platformi.

 

Originalni članak možete pročitati OVDJE.

 

 

photo 1

photo 4

 

 

 

 

Kontakti

Božidara Petranovića 1

HR-23000 Zadar, Hrvatska

Tel. 00385/023/250 486

Fax. 00385/023/250 548

E-mail: info@icua.hr

World Heritage novosti

Novosti iz Ministarstva kulture

Korisnički izbornik