Naslovnica Tečajevi Tečajevi NAS u MCPA-u 2017.
Ispis E-mail

Tečajevi NAS u MCPA-u 2017.

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru nastavlja organizirati Nautical Archaeological Society (NAS) tečajeve i tijekom 2017. NAS-ovi tečajevi ne daju samo uvod u temu podvodne arheologije, nego polaznicima nude priliku da steknu vještine i iskustvo, omogućujući im da sudjeluju u projektima i terenskom radu diljem svijeta i, možda pokrenu vlastite projekte u budućnosti.

Organizacijski tim MCPA će tijekom 2017. provoditi NAS tečajeve koji će se održati na području općine Rovinj. Teorijska predavanja će se održavati u ronilačkom klubu „Rubin“ u turističkom naselju Villas Rubin, a praktične vježbe će se održavati na prostoru arheološkog nalazišta Mučje Sike u blizini turističkog naselja Villas Rubin.

Raspored
- NAS Uvod u priobalnu i podvodnu arheologiju - 7. lipnja 2017.
- NAS I Prvi stupanj priobalne i podvodne arheologije - 8.-9. lipnja 2017.
- Nas II Praktični rad na podvodnom terenu radi prikupljanja podataka u svrhu pisanja završnog rada će se odvijati u periodu od 6.-15. lipnja 2017. na arheološkom nalazištu Piruzi kod Rovinja

Dodatne informacije
Tečaj Uvoda u priobalnu i podvodnu arheologiju će se sastojati od teoretskih predavanja - vrste podvodnih nalazišta i metode datiranja, podvodni nalazi, 2D dokumentiranje, te praktičnog dijela  - crtanje na kopnu i pod vodom (jedan uron).

Prvi dio tečaja priobalne i podvodne arheologije će se sastojati od teoretskih predavanja - provođenje arheološkog projekta, lociranje i upoznavanje nalazišta, sigurnost tijekom izvođenja projekta i logistika, 3D dokumentiranje, briga o nalazima, aktivnosti nakon iskopavanja te praktičnog dijela - upoznavanje nalazišta i dokumentacija nalazišta (dva urona).

Uvod u priobalnu i podvodnu arheologiju
Mjesto održavanja: turističko naselje Villas Rubin
Predavači: Mladen Pešić, Luka Bekić, Roko Surić
Datum održavanja: 7. lipnja 2017.
Cijena tečaja je 375,00 kuna (50,00 eura)

NAS I - Prvi stupanj priobalne i podvodne arheologije
Mjesto održavanja: turističko naselje Villas Rubin
Predavači: Mladen Pešić, Luka Bekić, Roko Surić
Datum održavanja: 8.-9. lipnja 2017.
Cijena tečaja je 750,00 kuna (100,00 eura)

Uvjeti za pristupanje tečajevima
Uvjeti za Uvod u priobalnu i podvodnu arheologiju te NAS I. stupanj priobalne i podvodne arheologije su ronilac otvorenih voda - OWD, CMAS* ili ekvivalentna ronilačka kategorija, liječnička potvrda o sposobnosti za ronjenje i ronilačko osiguranje.

Cijena tečaja uključuje:

-    NAS training record card
-    tiskane materijale za pojedine module tečaja
-    troškove punjenja i iznajmljivanja ronilačkih boca
-    časopis Potopljena baština
-    godišnju članarinu za online NAS IJNA ili Newsletter

Polaznici tečaja trebaju donijeti svoju ronilačku opremu ili je mogu iznajmiti u mjesnom ronilačkom klubu (organizator ne pokriva te troškove).

Polaznici trebaju sami organizirati prijevoz do turističkog naselja Villas Rubin o vlastitom trošku.

Polaznici trebaju sami organizirati smještaj tijekom trajanja tečajeva o vlastitom trošku.

Za svaki je tečaj broj mjesta ograničen stoga prijave pošaljite što prije!

Ako bude prijavljenih engleskih govornika, tečaj će se održavati na engleskom jeziku.

Prijave i popratne dokumente (kratki životopis, kopiju ronilačke iskaznice, kopiju liječničke potvrde o sposobnosti za ronjenje i ronilačko osiguranje) obvezno pošaljite u elektroničkom obliku u MCPA, kontakt osoba je Mladen Pešić ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ). Krajnji rok za prijavu je 22. svibnja 2017.